Connor McDavid hjelper Edmonton med å forlenge seiersrekken til ni med 3-2-seier over Red Wings

Connor McDavid hjelper Edmonton med å forlenge seiersrekken til ni med 3-2-seier over Red Wings

Edmonton Oilers vant sin niende strake kamp og tangerte Oilers-rekorden med en 3-2-seier etter overtid over Detroit Red Wings natt til torsdag. Connor McDavid, iført Edmonton Oilers Drakter, scoret det avgjørende målet i tredje periode og forlenget poengrekken sin til ni kamper, nok en bemerkelsesverdig milepæl i Oilers-historien.

McDavids utlignende mål var hans 16. for sesongen, og han gikk dermed opp på en delt fjerdeplass med Glenn Anderson på Oilers’ poengliste gjennom tidene med 906 poeng. Sammen med Darnell Nurses matchvinnende mål på overtid sørget han for at Edmonton tok sin niende seier på rad, og tangerte dermed rekorden fra slutten av forrige sesong og 2001.

Seieren befester imidlertid ikke nødvendigvis Oilers’ plass på tabellen. Til tross for den imponerende seiersrekken ligger Oilers fortsatt utenfor topp tre i Pacific Division og har en wild card-plass i Western Conference.

Kampen i seg selv var svært jevn, og begge lagene utvekslet slag gjennom hele kampen. Andrew Copp åpnet scoringen for Detroit i tredje periode, men McDavid utlignet midtveis. Zach Hyman ga Oilers ledelsen med seks minutter igjen av kampen, men Olli Maattas mål tvang frem overtid.

I overtiden steppet Naas opp og scoret et mål 1.20 ut i ekstraomgangen og ga Edmonton to poeng.

McDavids spill fortsetter å være drivkraften bak Oilers’ seiersrekke. Hans ni kamper lange poengserie er den lengste i National Hockey League denne sesongen, og hans matchavgjørende mål holdt Edmonton ubeseiret da det begynte å dra seg til.

Oilers gleder seg utvilsomt over seieren, men Red Wings fortjener også ros for sine heltedåder. Til tross for at de manglet flere startere på grunn av skader, presset de Edmonton til det ytterste og var nær ved å ta poeng fra et av ligaens heteste lag.

Oilers satser nå på å slå rekorden natt til lørdag i Montreal. Med McDavid i en Herre NHL Drakter går Oilers på alle sylindre, og det virker som om det er innen rekkevidde. Det endelige målet, sluttspill, krever imidlertid at Oilers spiller jevnt og trutt, og at de klarer å navigere i den konkurranseutsatte Western Conference.

Seieren mot Red Wings er et bevis på Oilers’ nåværende slagkraft og motstandsdyktighet, men deres langsiktige ambisjoner avhenger av at de klarer å snu den gode trenden til vedvarende suksess i sluttspillet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *