MacKinnons scoringsserie fortsetter når Avalanche vinner knepent over Coyotes i en thriller

Colorado Avalanche fortsatte hjemmebanefordelen med en spennende 4-3-seier over Arizona Coyotes, utvidet hjemmebanestatistikken til 21-5 og føyde enda et kapittel til Nathan McKinnons historiske sesong i Colorado Avalanche Drakter.

MacKinnon tok det et hakk opp denne sesongen, og med 26 kamper på rad i NHL-historien har han den nest lengste poengrekken i NHL-historien. Hans offensive evner og lederskap kom til sin fulle rett da han scoret et mål i andre periode og deretter assisterte til Devon Toews’ breakaway-mål.

Coyotes nektet imidlertid å gi seg så lett til tross for at de slet. Mål fra Matt Dumba, Lawson Crouse og Logan Cooley viste deres offensive potensial. Målvakt Karel Vejmelka sto for 33 heroiske redninger, og hovedtrener André Tourigny applauderte lagets innsats.

Kveldens virkelige helt var imidlertid videocoach Brett Heimlich, som hadde et skarpt blikk for en mulig offsideavblåsning som annullerte Coyotes’ mål i tredje periode. Etter en lang vurdering ble denne avgjørende avgjørelsen opprettholdt, noe som gjorde at Avalanche beholdt ledelsen og til slutt viste seg å være nøkkelen til seieren.

Til tross for seieren var ikke Colorado uten problemer. De hadde betydelig færre skudd på mål i den andre perioden og tålte et fire minutter langt powerplay etter at MacKinnon ble truffet av en kølle i ansiktet. Det understreket Avalanches evne til å vinne selv i motgang, en avgjørende egenskap for enhver sluttspillkandidat.

Tilbakekomsten av Chris Wagner i NHL Drakter, som spilte sin første kamp for sesongen etter å ha kommet seg etter en brukket akillessene, gir Avalanche dybde i lagoppstillingen. Hans erfaring og lederskap vil være uvurderlig i kampen om Stanley Cup resten av sesongen.

Coyotes har vist motstandsdyktighet til tross for ni kamper uten seier. De overvant to ettmålsunderskudd og hadde til og med sjansen til å utligne i sluttminuttene, noe som viser at de er utholdende og aldri gir opp. Hovedtrener Andrea Turini erkjente at laget slet i løpet av kampen, men satte pris på innsatsen og sa: “Jeg er utrolig stolt av innsatsen deres.”