Historisk øyeblikk! Vegas Golden Knights vinner sitt første Stanley Cup-mesterskap

Det ble en lang søvnløs natt i Las Vegas da de feiret sitt første Stanley Cup-mesterskap i klubbens historie, da Vegas Golden Knights slo Florida Panthers 9-3 og vant kamp 5 i Stanley Cup-finalen, noe som ga Golden Knights en firepoengsledelse i Stanley Cup-finalen.

Kampen begynte med at Golden Knights åpnet scoringen 12 minutter ut i første periode. Etter at målvakten Adin Hill i Vegas Golden Knights Drakter hindret Floridas Aleksander Barkov i å score, scoret Stone et mål, og Vegas scoret igjen mindre enn to minutter senere. I den andre perioden scoret Las Vegas fire ganger på mindre enn ti minutter, inkludert Stones vinnermål, og skaffet seg en uoverkommelig ledelse. Panthers’ toppscorer, Matthew Tkachuk, ble skadet i fjerde periode, og kampen så svært passiv ut.

For andre gang på seks år er Golden Knights i Stanley Cup-finalen. I år var det mot Panthers, som klubben avgjorde i fem kamper. Vegas er det nest yngste laget i NHL, og dette er deres sjette år i hockey drakt. Vegas har en statistikk på 16-6 i Stanley Cup-sluttspillet. De slo Winnipeg Jets i fem kamper i første runde, Edmonton Oilers i seks kamper i andre runde, Dallas Stars i seks kamper i Western Conference-finalen og deretter Panthers i fem kamper for å vinne sin første Stanley Cup.